Kungulli njomë i pasur me vitamina, parandalon sulmet në tru dhe zemër

Kungulli njomë i pasur me vitamina, parandalon sulmet në tru dhe zemër

Kungull i njomë është një ushqim shumë alkalik që është një nga perimet më të buta dhe më të lehta për tu tretur. Kungulli i njomë është një burim i shkëlqyeshëm i vitaminave A, C dhe B-kompleks, si dhe mineraleve të tilla si hekuri, zinku, kaliumi dhe mangani. Eshte i pasur me fibra dhe me pak kalori që e bën atë një ushqim të shkëlqyeshëm për humbjen e peshës dhe ndihmon në uljen e kapsllëkut dhe fryrjes së barkut.

Kungull i njomë është i pasur me antioksidantë polifenolikë të cilët janë thelbësorë për të ndihmuar në mbrojtjen e trupit nga plakja, sëmundjet dhe sëmundjet. Kungulleshkat janë gjithashtu një burim i mirë i kaliumit i cili është një elektrolit i rëndësishëm brenda qelizës që ndihmon në ruajtjen e ekuilibrit të lëngjeve dhe normalizimin e presionit të gjakut dhe është jetik për të ndihmuar në parandalimin e sulmeve të zemrës dhe goditjes në tru.

Kungulli i njomë përmban fitonutrientë që janë të rëndësishme për shëndetin e prostatës pasi ato mund të ndihmojnë në uljen e simptomave të hipertrofisë beninje të prostatës (BOH). Ato përmbajnë gjithashtu përbërje të fuqishme anti-inflamatore të cilat mund të ndihmojnë në astmë, artrit reumatoid dhe fibromialgji. Kungulleshkat dihet gjithashtu se janë veçanërisht të dobishme për hipertensionin, kataraktin, degjenerimin makular, aterosklerozën, diabetin, edemën, sklerozën e shumëfishtë dhe kancerin e stomakut dhe zorrës së trashë.

Kungull i njomë mund të hahet i gjallë, i zier në avull ose i pjekur . Kungulli i njomë i papërpunuar mund të perdoret në spageti dhe është një zëvendësues i shëndetshëm i pjatave të makaronave për dieta pa gluten, ushqime të papërpunuara, vegane, vegjetariane ose paleo. Kungulli i njomë është gjithashtu i mrekullueshëm i shtuar në sallata, supa, mbështjellje dhe skuqje. Kungulli i njomë i freskët mund të gjendet lehtësisht në dyqanet tuaja ushqimore ose sezonalisht në tregun e fermerëve.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x