Ndiqni këto zakone për ta mbajtur zemrën tuaj të shëndetshme

Ndiqni këto zakone  për ta mbajtur zemrën tuaj të shëndetshme

▫️Lënia e duhanit dhe shmangia e pirjes së duhanit. Pirja e duhanit është një zakon i keq që prek rreth 20% të të rriturve me efekte negative në mpiksjen e gjakut dhe proceset inflamatore;
▫️Mbani nën kontroll nivelet e kolesterolit në gjak;
▫️Ndiqni me besnikëri terapinë e përshkruar nga mjeku;
▫️Kurrë mos e ndaloni terapinë me iniciativën tuaj;
▫️Zvogëloni konsumin e alkoolit;
▫️Ndiqni një dietë të larmishme, me natrium të ulët dhe hipoglikemike;
▫️Në rast diabeti, ndiqni udhëzimet e mjekut, përveç ushqimit të duhur dhe aktivitetit fizik të përshtatshëm për sëmundjen;
▫️Mbani një peshë të shëndetshme;
▫️Kryeni aktivitet fizik në përputhje me shëndetin tuaj;
▫️Mbani nën kontroll stresin;
▫️Flini të paktën 6-8 orë gjate nates.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x