10 gjëra që duhet t’i kujtoj vajzës sime ndërsa rritet….

10 gjëra që duhet t’i kujtoj vajzës sime ndërsa rritet….

 1. Ju mund të bëni gjithçka, por kjo nuk do të thotë se mund te jeni pa pasoja. Ji e guximshme, ji e lirë, ji e zgjuar, bëhu aventureske, bëhu kurajoze. Vetëm kini kujdes që gjithmonë ka një pasojë për atë që zgjidhni.
  Jini e përgjegjshme!
 2. Ju do të luani shumë role si grua: grua, nënë, vajzë, motër, bashkëpunëtore, shoqe etj. Mos e humbni autonominë tuaj duke u përpjekur të jeni gjithçka për të gjithë.
  Duajeni veten aq sa të jeni vërtet ju!
 3. Zemra juaj do të thyhet dhe njerëzit do t’ju lëndojne, por mos lejoni që kjo t’ju rrezoje
  Eshtë në rregull të ndihesh e pambrojtur dhe apo e lenduar,por duhet te ringrihesh dhe kjo është gjëja më e guximshme që mund të bësh.
 4. Ju nuk jeni thjesht një fytyrë e bukur: ju jeni një mendje e shkëlqyer, një zemër e dhembshur, një trup i fortë, një shpirt i thellë dhe i përjetshëm. Ju nuk jeni ca anije të cekëta per te vendosur ca fjalë “të lira” si “je e bukur”.
  Ju jeni një qenie madhështore, e mbushur me aspirata dhe ëndrra. Mos harroni se jeni krijuar për shumë më tepër se ato që ju tregon shoqëria, tv dhe interneti.
 5. Jini gjithnjë të dhembshur me ata që ju rrethojnë. Tregoni dashuri dhe mirësi. Të gjithë kalojme ne veshtiresi dhe probleme.
  Disa thjesht nuk hapen dhe nuk i lënë të tjerët të ndihmojnë. Një fjalë e mirë, buzëqeshje ose ‘hello’ mund ta bëjë dikë të ndjehet sikur ka rëndësi.
 6. Eshtë në rregull të dusha ” JO” dhe ta thuash atë. Eshtë në rregull të qëndroni për veten tuaj.
 7. Gëzoni pak kohë me vetën, dashuroni të jeni pak me veten. Njihuni me vetveten, duke gjetur atë që ju bën të vecante dhe autentikën tuaj të brendshme.
 8. Dobësitë tuaja NUK JU PERCAKTOJNE! Ju jeni një diamant me shkëlqim me shumë faseta, brinjë, dritë që shkëlqen.
  E di që disa ditë janë të vështira dhe ju ndiheni sikur betejat tuaja janë më shumë sesa mund të duroni, por e dashur ju jeni më e fortë se sa mendoni!
 9. Të jesh nënë nuk është e lehtë, ne gjithmonë ndiejmë se nuk jemi kurrë aq të mira për fëmijët tanë. Ju lutem ta dini se kam provuar më të mirën time.
  Ne të gjithë bëhemi më mirë ndërsa koha kalon, ne gjejmë një mënyrë për të komunikuar që flet për thellësitë më të ndjeshme të zemrës së njëri-tjetrit dhe e dimë që përmes gjithë këtyre dhimbjeve në rritje ne do të jemi miq të shkëlqyeshëm.
  Mos harroni t’i kujtoni vajzës suaj që gjithmonë të përhapë dashuri dhe dhembshuri ndërsa ajo rritet!
 10. Mos harroni gjithmonë se unë jam nëna juaj. Gjaku im kalon nëpër ju, unë ju mbajta në bark për nëntë muaj dhe në një moment ishim një.
  Pavarësisht nga rruga që ju zgjidhni një pjesë e imja është gjithmonë me ju. Ne gjithmonë do të jemi në këtë së bashku. Pavarësisht se me çfarë përballeni. E mire, e keqe apo e shëmtuar, vajzë, të kam dhe me ke gjithmone me vete. Tani dhe pergjithmone!
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x