22 rregullat shoqërore që mund tju ndihmojnë çdo ditë

22 rregullat shoqërore që mund tju ndihmojnë çdo ditë
 1. Mos telefononi dikë më shumë se dy herë vazhdimisht. Nëse ata nuk i pergjigjen thirrjes suaj, supozoni se ata kanë diçka të rëndësishme për të marrë pjesë;
 2. Ktheni parate që keni marrë borxh edhe para se personi që ja keni marrë t’jua kerkoje apo t’jua kujtoj qe kur do t’ja ktheni. Kjo tregon integritetin dhe karakterin tuaj. E njëjta gjë vlen edhe për çadrat, lapsat apo cdo gje tjeter sado e vogel ne dukje.
 3. Asnjëherë mos porosisni pjatën e shtrenjtë në menu kur dikush po ju jep një drekë / darkë.
 4. Mos bëni pyetje të vështira si ‘Oh, nuk jeni martuar akoma?’ Apo ‘A nuk keni fëmijë’ ose ‘Pse nuk blini një shtëpi?’ Ose pse nuk blini një makinë ? Për hir të Zotit nuk është problemi juaj;
 5. Gjithmonë hapni derën për personin që vjen pas jush. Nuk ka rëndësi nëse është një djalë apo një vajzë, e moshuar apo e vogël. Ju nuk bëheni të vegjël duke e trajtuar mirë dikë në publik;
 6. Nëse merrni një taksi me një mik dhe ai / ajo paguan tani, provoni të paguani herën tjetër;
 7. Respektoni kendveshtrime të ndryshme të mendimeve. Mos harroni se çfarë është 6 për ju do të shfaqet si 9 për dikë që përballet me ju. Përveç kësaj, mendimi i dytë është i mirë si një alternativë;
 8. Asnjëherë mos i ndërprisni njerëzit duke folur. Lërini të shprehin atë qe mendojne. Siç thonë ata, dëgjojini të gjithë dhe filtroni të gjithë;
 9. Nëse ngacmoni dikë dhe ai nuk duket se e shijon atë, ndaloni dhe mos e bëni më kurrë. Ajo inkurajon dikë për të bërë më shumë dhe tregon sa mirënjohës jeni;
 10. Thuaj “faleminderit” kur dikush po të ndihmon.
 11. Falënderoni publikisht. Kritikoni privatisht;
 12. Pothuajse nuk ka asnjë arsye për të komentuar peshën e dikujt. Thjesht thuaj, “Dukesh fantastike”. Nëse ata duan të flasin për humbjen e peshës, ata do të bëjnë;
 13. Kur dikush ju tregon një foto në telefonin e tij, mos lëvizni majtas ose djathtas ne fotot e tjera Ju kurrë nuk e dini se çfarë është pas fotos qe po ju tregon dikush.
 14. Nëse një koleg ju thotë se ka një takim me nje mjek, mos pyet se për çfarë, thjesht thuaj “Shpresoj të jesh mirë”. Mos i vendosni në pozitë të pakëndshme për të pasur nevojë të ju tregojnë sëmundjen e tyre personale. Nëse ata duan që ju ta dini, ata do ta bëjnë këtë pa kureshtjen tuaj;
 15. Trajtojeni pastruesin me të njëjtin respekt si CEO. Askush nuk është i impresionuar se sa i vrazhdë mund të silleni me dikë poshtë jush, por njerëzit do ta vërejnë nëse i trajtoni me respekt;
 16. Nëse një person po flet drejtpërdrejt me ju, shikimi i ngulur në telefonin tuaj është i pasjellshëm;
 17. Mos jep kurrë këshilla derisa të të kërkohet;
 18. Kur takoni dikë pas një kohe të gjatë, nëse nuk duan të flasin për këtë, mos i pyetni moshën dhe pagën e tyre;
 19. Merruni vetem me punet tuaja nëse diçka nuk ju përfshin drejtpërdrejt – thjesht qëndroni larg gjerave qe nuk
  kane te bejne me ju;
 20. Hiqni syzet e diellit nëse po flisni me dikë në rrugë. Eshte një shenjë respekti. Mos harro, kontakti me sy është po aq i rëndësishëm sa fjalimi juaj;
 21. Asnjëherë mos flisni për pasuritë tuaja në mes të të varfërve. Në mënyrë të ngjashme, mos flisni për fëmijët tuaj në mes të shterpëve.
 22. Pasi të lexoni një mesazh të mirë, përpiquni të thoni “Faleminderit për mesazhin”.
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x