9 këshilla për një grua që dëshiron të jetë e fortë dhe e pavarur

9 këshilla për një grua që dëshiron të jetë e fortë dhe e pavarur
 1. Imazhi juaj është më i rëndësishmi
  Bëni shtrëngimin e dorës tuaj fortë. Mos u mundoni të prisni dorën e personit tjetër, por përpiquni ta shtrëngoni fort në përshëndetje. Bëni thembrat tuaja të gjëmojnë në dysheme ndërsa ecni mes njerëzve. Tregoji të gjithëve se po kalon një grua e pavarur.
 2. Bëhuni gati
  Bëhuni gati, studioni për një karrierë të suksesshme profesionale, puna është “timoni” për të financuar pavarësinë tuaj. Ju mund të studioni lëndë që lidhen me burimet njerëzore, kontabilitetin ose çfarëdo që ju pëlqen, por sigurohuni që është një karrierë profesionale dhe se ka lidhje me diçka për të cilën jeni i apasionuar.
 3. Mos u përqendroni vetëm në shtëpi
  Vendi i gruas së thjeshtë është shtëpia. Në fakt, ajo është ajo që kujdeset për shtëpinë, fëmijët dhe nevojat e burrit të saj. Por mos harroni se ju nuk jeni vetëm grua, ju jeni një grua superiore, një grua e fortë dhe e pavarur. Selia juaj është në një zyrë, ku mund të keni fronin tuaj dhe të ushtroni autoritetin tuaj para vartësve dhe kolegëve tuaj.
 4. Vishuni për sukses!
  Veshjet tuaja duhet të jenë të pa të meta. Vishuni mirë, sidomos kur shkoni në punë. “Si ju shikojnë, si ju trajtojnë”, që do të thotë se ata duhet t’ju shohin ashtu siç jeni: një grua e fortë dhe e pavarur.
 5. Mos lejoni askënd të përfitojë nga ju dhe ju do të jeni një grua e fortë dhe e pavarur
  Çdokush mund të manipulojë dhe / ose t’ju përdorë. Shefi juaj, bashkëpunëtorët tuaj, prindërit tuaj, i dashuri / burri juaj dhe njerëzit e thjeshtë me të cilët merreni çdo ditë mund të përpiqen të përfitojnë nga ju në një moment. Ju siguroheni që askush nuk mund t’ju përfitojë, vendosni “saksione” kur është e nevojshme dhe nëse është e nevojshme ngrini zërin.
 6. Mësoni të mbroni veten, edhe fizikisht
  Mësoni vetëmbrojtjen, merrni një kurs karate, diçka që ju mëson të shmangni lëndimin. Nëse dikush ju kërcënon verbalisht, raportojeni atë tek autoritetet e duhura. Në shkollë mund të jetë një shok klase, mësuesi juaj ose drejtori. Në punë mund të jetë mbikëqyrësi juaj. Shkoni te BNJ ose shefi i mbikëqyrësit tuaj dhe raportojeni atë. Në raste ekstreme, raportoni atë në polici.
 7. Jeni shumë e përpiktë për të qenë një grua e fortë dhe e pavarur.
  Kjo do t’ju ndihmojë shumë. Nëse vërtet dëshironi të jeni një grua e fortë dhe e pavarur, duhet të merrni gjithçka seriozisht. Njerëzit do ta dinë që ju jeni të besueshëm. Kështu që gjithmonë paraqituni në kohë për takime .

8 Jeni të organizuar
Kjo do të thotë të shkruash gjithçka që është e rëndësishme dhe të mbash një agjendë me data dhe takime të rëndësishme. Mësoni të menaxhoni kohën tuaj. Jeta juaj do të jetë shumë më pak stresuese dhe do të vini re se njerëzit do t’ju besojnë punë të rëndësishme. Mësoni si të përdorni një axhendë në celularin ose smartphone-in tuaj.

 1. Bëhuni shumë selektivë me miqtë tuaj
  “Popullariteti” është një lojë mashtrimi dhe tradhtie. Mësoni të jeni selektiv dhe përpiquni të keni lidhje të mira. Mundohuni t’i trajtoni me mirësi të gjithë kolegët tuaj kur i takoni. Përshëndetni me mirësjellje, por mos harroni se ju jeni një grua e zënë me një program për të ndjekur.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x