EMA autorizoi vaksinën Pfizer dhe BioNTech për vendet e BE

EMA autorizoi vaksinën Pfizer dhe BioNTech për vendet e BE

Rregullatori i ilaçeve të Evropës autorizoi të hënën vaksinën Pfizer dhe BioNTech për koronavirus për përdorim të kushtëzuar, duke hapur derën për një program të zbatimit në të gjithë Bashkimin Evropian.

Lajmi vjen më pak se dy javë pasi vaksina e zhvilluar amerikane dhe gjermane u miratua për përdorim në SH.B.A. Evropa është në rrugën e duhur për të filluar vaksinimet brenda një jave, thanë rregullatorët, dhe autoritetet në disa vende të BE duke përfshirë Francën, Italinë, Austrinë dhe Gjermaninë kanë thënë se synojnë të fillojnë shperndarjen më 27 dhjetor.

Vaksina duhet të miratohet nga Komisioni Evropian përpara se të mund të shpërndahet, dhe një vendim pritet së shpejti.

Agjencia Evropiane e Barnave tha në një deklaratë të hënën se kishte rekomanduar dhënien e autorizimit të kushtëzuar të marketingut për vaksinën tek njerëzit e moshës 16 vjeç e lart.

“Opinioni shkencor i EMA hap rrugën për autorizimin e parë të marketingut të një vaksine COVID-19 në BE nga Komisioni Evropian, me të gjitha masat mbrojtëse, kontrollet dhe detyrimet që sjell kjo”, tha agjencia.

Vaksina u autorizua për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar, e cila filloi shperndarjen e saj historike në 7 dhjetor. Ajo ka provuar se eshte 95% efektive në parandalimin e Covid-19 në provat klinike të fazës së vonë…

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x