Prodhohet shalli i kashmirit 100% të degradueshme

Prodhohet shalli i kashmirit 100% të degradueshme

Një kompani në Britani prodhon shalle kashmiri 100% të degradueshme.

Botanical Inks dhe Bristol Weaving Mill e kanë zbatuar këtë projekt mbi një fushatë mbledhjeje të fondeve, e cila rezultoi e suksesshme.

Shallet u prodhuan në Yorkshire dhe Bristol. Botanical Inks kanë bashkëpunuar me Bowmont UK, një fermë që prodhon lesh kashmiri në shkallë mongoliane në Devon.

Bristol fitoi çmimin European Green Capital në 2015, kohë kur fabrika e endjes filloi të funksiononte – si tezgjahu i parë industrial që u hap në qytet në pothuajse një shekull.

Kjo fabrikë është bërë pjesë e projektit Bristol Metrazhe ku prodhohen tekstilet e para të rigjenerueshme.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x