Si ta pastroni pjatalarsen me përbërës natyralë?

Si ta pastroni pjatalarsen me përbërës natyralë?

Pjatalarësja është një nga pajisjet më të njohura: nuk ka asgjë më të përshtatshme, pasi të keni shërbyer një darkë të shkëlqyeshme, sesa të mos shqetësoheni se duhet të lani malet me enë dhe enë të ndyra. Sidoqoftë, mbetjet e gëlqeres dhe ushqimit kanë tendencë të grumbullohen në pjatalarëse, gjë që mund të shkaktojë erë të pakëndshme.

Ka me dhjetëra produkte për pastrimin e pjatalarësve në treg, pothuajse të gjithë efektivë, por aspak ekologjikë ose ekonomikë. Në realitet, dy përbërës të thjeshtë natyrorë janë të mjaftueshëm për të pastruar tërësisht pjatalarësen: sode buke dhe uthull.

Më poshtë shpjegojmë se si të pastroni pjatalarësen me toi,duke përdorur vetëm sodë buke dhe uthull, për të pasur një pajisje krejtësisht të pastër dhe aromatike.

Së pari, spërkatni rreth 150 gramë sodë buke në të gjithë sipërfaqen e brendshme të pjatalarëses, nga fundi te shportat e lugeve.

Bikarbonati është shumë efektiv në eliminimin e shkallës së gëlqeres dhe yndyrës, por edhe në neutralizimin e erërave të këqija.

Hapi i dytë është të vendosni një tas (ose filxhan) të mbushur me uthull të bardhë në raftin e sipërm të pjatalarëses.

Uthulla gjithashtu neutralizon aromat e këqija, si dhe dezinfekton dhe eleminon shkallët e gëlqeres.

Në fund, kryeni një larje me temperaturë të lartë dhe prisni që ajo të përfundojë plotësisht.

Gjatë larjes, uthulla dhe soda e bukës do të vijnë në kontakt dhe, në sajë të reagimit kimik, pjatalarëse do të pastrohet tërësisht. Vetëm uji i pastër do të mbetet në tas.

.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x