Tre metoda natyrale për të zbardhur dhëmbët tuaj…

Tre metoda natyrale për të zbardhur dhëmbët tuaj…

Zbardhja e dhëmbëve është një industri miliona dollarëshe, por shumë shpesh kimikatet që ata shesin në supermarket mund të dëmtojnë dhëmbët dhe të rrisin ndjeshmërinë e tyre për një periudhë shumë të gjatë.

Në këtë artikull, ne do të rendisim tre metoda natyrale për të zbardhur dhëmbët tuaj, duke shmangur kështu kimikatet që mund të jenë të dëmshme për shëndetin tuaj oral.

Ne dëshirojmë t’ju kujtojmë se këto metoda nuk mund të zëvendësojnë kujdesin tuaj normal të dhëmbëve dhe se ato funksionojnë më mirë kur shoqërohen me pastrim të zellshëm të dhëmbëve.

• Karboni aktiv
Metoda e parë që ne rekomandojmë është gjithashtu më e çuditshmja dhe më e diskutueshmja: karboni aktiv. Sado e çuditshme mund të duket, karboni shpesh rekomandohet nga disa dentistë holistikë, dhe metoda si funksionon qymyri i aktivizuar është një substancë poroze thithëse që arrin të lidhet me taninet që njollosin dhëmbët tuaj.

• Vaji i susamit ose vaji i kokosit
Pavarësisht se është një metodë shumë e diskutueshme, pastrimi i dhëmbëve me susam ose vaj kokosi për rreth 20 minuta ndihmon në heqjen e pllakave dhe baktereve nga goja. Vaji i kokosit është treguar se funksionon shumë mirë kundër baktereve “Streptococcus mutant”, i cili shpesh kontribuon në formimin e gingivitit dhe prishjen e dhëmbëve. Çfarë të bëni: lani dhëmbët me një sasi të vogël të vajit të kokosit për rreth 20 minuta në ditë , mundësisht në mëngjes dhe para se të hani mëngjes.

• Shafran i Indisë
Një metodë tjetër për zbardhjen e dhëmbëve që mund të duket e çuditshme është përdorimi i shafranit të Indisë. Dihet që kjo bimë është në gjendje të njollosë veshjet, lëkurën dhe sipërfaqet e tjera me të verdhë. Nuk është ilaçi i parë që do të mendonit për të zbardhur dhëmbët, megjithatë shafran i Indisë funksionon çuditërisht mirë. Thjesht vendosni pak shafran i Indisë në dhëmbët tuaj, lëreni për disa minuta dhe më pas shpëlajeni, dhe përsëriteni këtë për rreth një javë.

.

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x