Vitaminat B janë të ndryshme nga njëra-tjetra: zbuloni funksionet e tyre

Vitaminat B janë të ndryshme nga njëra-tjetra: zbuloni funksionet e tyre

Vitaminat B janë të ndryshme dhe të ndryshme nga njëra-tjetra: zbuloni funksionet e tyre.
Vitaminat B janë një grup i vitaminave thelbësore për një dietë të saktë dhe vetitë e tyre janë shumë të dobishme për të shmangur problemet shëndetësore. Vitaminat B janë të domosdoshme, ndër të tjera, për funksionimin normal të mëlçisë dhe sistemit nervor, por mbi të gjitha ato janë të rëndësishme për transformimin e karbohidrateve në glukozë dhe për metabolizmin e yndyrnave dhe proteinave.

Le të zbulojmë së bashku vetitë e vitaminave B:

Vitamina B1: kundër lodhjes
Vitamina B2: kundër inflamacionit dhe kruajtjes
Vitamina B3: për stomakun dhe zorrët
Vitamina B4: për mbrojtjen imune
Vitamina B5: kundër stresit dhe humorit të keq
Vitamina B6: kundër ekzemës dhe kolesterolit të lartë
Vitamina B7: për mëlçinë dhe veshkat
Vitamina B8: për lëkurën, flokët, sistemin nervor dhe metabolizmin
Vitamina B9: për foshnjat
Vitamina B10: për djegien nga dielli
Vitamina B11: ndihmon stomakun dhe zorrën e trashë
Vitamina B12: kundër anemisë

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x